tiistai 17. heinäkuuta 2018

Rajaplan B-pentue on syntynyt!



Fannyn ja Digin juhannuslapset syntyivät torstaina 21.6. Synnytys käynnistyi normaalisti klo 10 maissa aamulla, mutta jostain syystä se ei edennyt lainkaan. Fannyn peräpäästä näkyi vain osa sikiöpussia, mutta sitten edistyminen tyssäsi, vaikka Fanny yritti kovin ponnistaa.

Puolen päivän maissa konsultoin luottolääkäriäni ja lähdimme kohti eläinlääkäriasemaa. Eläinlääkäri tutki Fannyn ja yritti vielä kertaalleen avustaa Fannya ponnistamisessa, mutta se oli jo selkeästi hyvin väsyksissä, eikä synnytys edennyt. Näin ollen pennut - kolme komeaa urosta - syntyivät kaikki hyvissä voimissa keisarinleikkuksella klo 14:30.

Pojat, kolme iloista rosvoa, saivat pentulaatikkonimikseen Kasper, Jesper ja Joonatan. Riistanvärinen Kasper oli syntyessään 243g ja se, joka jumitti synnytyskanavassa. Eläinlääkäri oli melko varma, että se oli jo menetetty, mutta hyvin virkosi tämäkin "karavaanari" (teiden tukko). Valko-ruskean Jesperin syntymäpaino oli 255g ja pienin muttei vähäisin, eli töpöhäntäinen tricolor Jesper oli syntyessään 213g. Hyvän kokoisia ja reippaita pentuja kaikki! 

Fanny toipui leikkauksesta hienosti ja on ollut ensimmäisen yön lääketokkurasta toivuttuaan erinomainen äiti. Eläinlääkärin mukaan tapahtunut on erittäin harvinainen, eikä sillä ole vaikutusta Fannyn mahdollisille tuleville synnytyksille.