maanantai 3. elokuuta 2015

Maailma avautuu vähitellen


Viimeinen pari uunista ulos!
Kyllä vain - kesä on saapunut Suomeen! Aivan mahtavaa, pennut pääsivät vihdoinkin ulos! Ensimmäisenä laatikosta poistui Tupla, mutta reippaasti muut sisarukset seurasivat sen perässä. Ensimmäinen ulkoilu kesti ehkä 20 minuuttia, mutta se uuvutti ipanat tuntikausiksi.
Äidin lähellä on vielä turvallista pysytellä
 Kaikki pennut olivat hyvin reippaita ja seisoivat ulkona "omilla jaloillaan". Toki ihmisten lähellä oli tutumpi touhuta, mutta äidin siirtyessä pihalla kauemmas, eivät pennut pyrkineet heti sen perään, vaan tutkivat kiinnostuneina lähiympäristöään.

Sylikkäin myös ulkosalla
Soni ei muutenkaan selkeästi ole enää pentujen parissa niin paljon kuin aiemmin. Sen saa huijattua laatikkoon oikeastaan pentujen ruokakuppi, jonka Soni "ohimennen" tyhjentää pentujen imetyksen yhteydessä. Pennut ovat kasvaneet hienosti ja ovat erittäin rotevia kaikki tyynni. Punnitseminen oli jo aika hankalaa, mutta tällä kerralla se onnistui vielä uunivuoassa. Mitähän seuraavaksi - pyykkikori?
Painot sunnuntaina olivat:
Läikkä 1170g
Musti 1170g
Möhkö 1380g
Hertta 1140g
Panda 1190g
Tupla 1390g 

Tupla ottaa rennosti, Musti pitää seuraa
Pennut syövät nyt kiinteää ruokaa neljä kertaa päivässä ja ne on myös madotettu toistamiseen. Uusia makuelämyksiä on tarjoiltu keitetyn kananmunan, paistijauhelihan, kermaviilin ja raejuuston myötä ja kaikki tuntuu olevan pennuille mieleen. Myös niiden vatsat ovat kestäneet hyvin näitä kokeiluja, joten uusia makuja tarjoillaan säännöllisesti tulevaisuudessakin.

Kyllä nukkuva pentu on kaunis
Pennut ovat todella pirteitä ja tänäänkin seuraa piti tulla pitämään jo viideltä aamulla. Olemmekin tänään ulkoilleet ja jatkaneet koko talon valtausta ja myös nauttineet tukevan iltaruoan, josko vaikka huomenna aamulla saisin nukkua edes puoli tuntia pidempään. Huomenna pennut tunnistusmerkitään ja samalla niiden viralliset nimet lyödään "kirjoihin ja kansiin". Paperit lähtevät välittömästi allekirjoitettavaksi Tanskaan ja toivon, että rekisteripaperit ehtivät pentujen mukaan kun ne kolmen viikon päästä (23.8. alkaen) lähtevät uusiin koteihinsa.