maanantai 17. elokuuta 2015

Viimeisen viikonlopun puuhasteluja

Viimeisen yhteisen viikonlopun, jolloin koko porukka on vielä kasassa, vietimme Kotkassa ystäväperheen vieraana. Täytyy kyllä onnellisena todeta että aika hyvä on ollut tuuri, kun yhdeksänvuotiaana olen onnistunut saamaan itselleni ystävän, joka vielä kolme vuosikymmentä myöhemmin kutsuu minut perheineni sekä YHDEKSÄN koiraa kotiinsa vieraaksi. Kiitos vielä!

Kompostin väkeä
Reissun tavoitteena oli saada kuvia pennuista yhdessä kanojen kanssa, mutta sitä tavoitetta emme tällä kertaa saavuttaneet. Kun avasin kuljetuslaatikon, kaikki pennut levisivät kuin lintuparvi pitkin pihoja (omia ja naapureiden), kasvihuoneita ja terassinalusia. Niinpä suurin osa vierailuista meni ns. kompostiverkoista tehdyssä rajatussa tilassa. Mikäli pennut joutuvat uusissa kodeissaan olemaan valvomatta suosittelen lämpimästi tätä edullista tilarajausratkaisua, jonka saa nippusiteillä kasaan lähes paikkaan kuin paikkaan, myös sisälle. Jopa emä pysyi näissä aidoissa hienosti, joten saimme rauhassa nauttia kauniista hellepäivistä ja ihanasta Kotkasta, joka on erittäin hieno kesäkaupunki.

Tupla eli Alvar aidan takana
 Tänään paluu arkeen oli melko karu, sillä viideltä meillä on jo melkoinen meno päällä. Kerrostalossa naapurisovun nimissä on pakko tehdä kompromisseja ja niinpä lähdimme koko joukolla ihastelemaan auringonnousua. Pentujen omille perheille siis tiedoksi: ette tule tarvitsemaan jatkossa herätyskelloa, mikäli nousu auringon kanssa yhtä aikaa on teille riittävän aikaisin. :)
Aamulenkki auringonnousussa
Tänään tulivat myös pentujen paperit Kennelliitosta ja illalla kävimme vielä eläinlääkärin tarkastuksessa. Kaikilla pennuilla olivat perusasiat kunnossa, eikä eläinlääkäri löytänyt kenestäkään mitään huomautettavaa. Toki mikään takuutarkastushan tämä ei ole ja monet viat ja sairaudet voivat tulla ilmi, puhjeta tai muodostua vasta iän myötä. Lähtökohtaisesti kaikki pennut ovat kuitenkin terveydentilansa puolesta siis valmiita uusiin koteihinsa.