maanantai 18. toukokuuta 2020

C-pennut ovat syntyneet


Koronan pistettyä koko maailman sekaisin ja ihmiset kotikonttoreihin olimme hyvissä ajoin sopineet, että pennut syntyvät ja kasvavat luovutusikään Tipin omassa kodissa. Erittäin pitkän koirakokemuksen omaavat omistajat mahdollistivat tällaisen ratkaisun, jonka myötä myös Tipillä on mahdollisimman vähän stressiä vaikkapa vieraaseen laumaan ja rutiineihin tottumisesta pentujen hoidon ohella. Toki tämä ratkaisu ei ole pelkästään seurausta poikkeustilasta eikä suinkaan ainoa asia, johon se pentujen osalta tullee vaikuttamaan: mm. pentutapaamiset ja pentujen kaikkinainen sosiaalistaminen tulee nyt miettiä aivan uudella tavalla. Tämä vaatii malttia myös pentujen tulevilta kodeilta, sillä tottakai haluamme, että kaikki säilymme terveinä ja silti pentuja pääsee tapaamaan useampia kertoja mahdollisimman turvallisissa puitteissa.

Ruokaan erittäin intohimoisesti suhtautuva Tipi oli jo muutaman päivän syönyt valikoiden, joten tiesimme pentujen syntymän olevan lähellä. Eilen illalla Tipi läähätteli ja oli levoton, joten osasimme odottaa "yökeikkaa". Kahden maissa puhelin sitten soi ja pinkaisin Tipin kotiin kätilön essu viuhuen.

Ponnistaminen alkoi neljän maissa ja näin pennut syntyivät:

1. klo 4:32 tumma poika, jolla pieni valkea läikkä otsassa, syntymäpaino 249g/ensimmäisen illan paino 249g
2. klo 4:36 tyttö, jolla iso musta viiru selässä, 244g/245g
3. klo 4:47 tyttö, jolla kolme täplää selässä, 232g/226g
4. klo 5:05 tyttö, jolla oikean etujalan takana ja vasemmalla selässä iso musta läikkä, 221g/221g
5. klo 5:38 tyttö, jolla selässä oikealla kaksi täplää, 253g/245g
6. klo 5:56 poika, jolla kasvoissa isompi vaalea viiru, 228g/222g

Tipillä on vahvat äidinvaistot: se synnytti vaivattomasti ja alkoi heti hoitaa pentujaan kuin vanha tekijä. Pennut ovat kaikki erittäin reippaita ja hyvän kokoisia ja alkoivat syömään tomerasti. Uskomattoman hieno kokemus meille kaikille! Nyt ensimmäiset viikot seurailemme pentujen kasvua ja huolehdimme, että Tipi saa kaiken tarvitsemansa ollakseen maailman paras äiti näille hienoille naperoille.