keskiviikko 13. toukokuuta 2020

C-pentue suunnitelmissa

C-pentueen tulevat vanhemmat tapasivat kahteen otteeseen viikolla 12, juuri koronarajoitusten astuessa voimaan. Treffit olivat sateen vihmoessa varsin koruttomat "Ensitreffit alttarilla" (lue: takapihalla), joihin sulhanen saapui suoraan pevisa-tarkkien (silmät ja polvet) uusintatutkimuksista, silmät vielä sumeina tarkastuksen jäljiltä. Onneksi luonto on viisas, eikä jo kertaalleen isäksi ehtinyt sulhanen tarvinnut silmien osalta tarkkaa sihtiä saadakseen homman ns. maaliin. Astutukset sujuivat helposti ja nopeasti, aivan kuin itse Amor olisi kaikesta huolimatta ollut suotuisa ja hengessä mukana. Pentueen odotetaan syntyvän toukokuun puolenvälin paikkeilla.

 

Muutama sana pentueen vanhemmista

 

Pentujen emä Tipi on tuotu Tanskasta ja se asuu sijoituskodissa Helsingissä. Sen kanssa on harrastettu aktiivisesti tottelevaisuuslajeja (toko ja rally) sekä agilityä, ja sillä on myös rally-tokosta koulutustunnus. Näyttelyharrastuksen puolesta Tipi on ollut mukava harrastuskaveri: menestystä on tullut lähes poikkeuksetta ja valion arvon se saavutti helposti. Luonteeltaan Tipi on kaikkeen osallistuva, reipas ja hyvähermoinen. Se on sosiaalinen toisia koiria kohtaan ja onkin asunut koiralaumassa vailla kommervenkkejä. Tipi rakastaa itselleen tuttuja ihmisiä, mutta on vieraita ihmisiä kohtaan pidättyväinen. Kuten harrastustausta osoittaa, pidättyväisyys ei ole sitä haitannut ja esim. näyttelyissä Tipi ei väistä tuomaria ja antaa koskea itseensä. Lapsia kohtaan Tipi on ystävällinen. Tipi on erittäin ahne eikä sillä ole mitään allergioita. Myöskään erilaisten äänien (esim. ukkonen) tai alustojen (liukkaat, ritilät jne.) suhteen Tipillä ei ole ongelmia tai pelkoja. Pevisa-terveystarkastusten osalta Tipi on täyttä priimaa.

Pentueen isä Nacho on oma kasvattini A-pentueesta. Olen saanut seurata sen kasvua ja elämää melko läheltä ja suurella ylpeydellä. Nacho on perheensä ensimmäinen (muttei suinkaan viimeinen - varoituksen sana kaikille pihakoirista haaveileville) pihakoira, jonka kanssa on harrastettu agilitya ja näyttelyitä, jossa menestystä on tullut valionarvon verran. Nacho on hyvä esimerkki siitä, että "oikearakenteisella koiralla ei ole väriä", sillä siinä on rotumääritelmään nähden liikaa mustaa (pihakoiran päävärin tulisi olla valkoinen), mutta hieno rakenne on aina väriä tärkeämpää! Luonteeltaan Nacho on ollut pennusta asti omilla jaloillaan seisova, sosiaalinen ja reipas. Kehässä sen tunnistaa muiden rähinänkin keskeltä heiluvasta hännästä ja uteliaasta ja avoimesta ilmeestä. Nacho asuu uroslaumassa maalla ja on toisia koiria kohtaan sosiaalinen (joskaan ei aikuistuttuaan enää mikään muita uroksia syleilevä, vaan pitää omat rajansa tarvittaessa - ei kuitenkaan haasta tappeluun). Nacho on sosiaalinen ja ystävällinen kaikkia ihmisiä kohtaan. Nacholla ei ole todettu allergioita eikä se pelkää koviakaan ääniä. Nacho on myös reipas kaikilla alustoilla, eikä sitä maalaispojaksi tunnista, jos siihen kaupungissa tai sisänäyttelyssä esim. Messukeskuksessa sattuu törmäämään. Nacholla on B-lonkat ja terveet polvet ja silmät. Nacholla on aiemmin yksi pentue, jonka neljästä hienosta pennusta uros Lennart oli viime vuoden erikoisnäyttelyssä ROP-pentu.

Molemmat vanhemmat on testattu PLL-terveiksi (Laboklin). 
Pentueen sukutaulun löydät täältä

Melkein kaksi viikkoa laskettuun aikaan. Taustalla torkkuu Tipin isosisko Enne <3