sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Neljäs viikko maaseudun rauhassa

Neljäs viikko vietettiin maalla Hauholla. Heti kärkeen aloitettiin kiinteiden ruokien syöminen Royal Caninin Starter Mousse-purkkiruoalla. Ensimmäisen aterian syötin käsistäni, eikä kenelläkään vielä alkuviikosta ollut hampaita suussaan. Viisi päivää myöhemmin tilanne oli jo toinen, ja pienet naskalit tuntuivat selkeästi! Ruoka maistuu kaikille pennuille hyvin ja sitä tarjottiin kaksi kertaa päivässä: ensin pelkkää purkkiruokaa ja loppuviikosta mukaan oli sekoitettuna hyvin turvotettua Purina Pro Planin pienten pentujen kuivaruokaa, jota pentujen olisi tarkoitus syödä myös uusissa kodeissaan.
Niin uutta ja eksoottista, että osa pennuista suorastaan tärisi jännityksestä!

KUKKUU! Terv. Panda
Viikon edetessä pentulaatikon asukit alkoivat olla päivä päivältä liikkuvaisempia ja sosiaalisempia. Erityisen vauhdikkailta vaikuttavat tällä hetkellä Panda ja Tupla, rauhallisimman vaikutelman antavat Möhkö ja Musti. Nyt kun pennut ovat myös nousseet jaloilleen alkaa niistä nähdä paljon paremmin rungon mittasuhteita ja muutakin olemusta. Ei sillä, että olisin välttämättä mikään "pro" niiden arvioinnissa: ihanilta näyttävät minun silmiini kaikki!

Kynsiä leikkasin joltakin miltei päivittäin ja viikon mittaan pennuilla riitti myös runsaasti ihailijoita. Pennut selkeästi nauttivat saamastaan huomiosta ja Sonikin on jo täysin vapautunut vieraiden läsnäollessa. Pennut kuitenkin väsyvät erittäin nopeasti, joten visiitit ovat vielä perin lyhyitä. :)

Kiinteän ruoan aloituksen seurauksena Soni viettää selkeästi vähemmän aikaa pentujen kanssa ja esimerkiksi öisin pennut nukkuvat pitkiä pätkiä vailla imetystä. Alkaahan tuo jo aika tuskaiselta näyttääkin, Soni on nimittäin melko pieni koira ja kroppa on tosiaan ollut kovilla tämän kuusikon kanssa.
Romulus, Remus ja pari muuta kaveria
Maalla Soni nautti jo 1,5h metsälenkeistä ja otti muutenkin selkeästi etäisyyttä äitiyteen. Vaikuttaa siltä, että pikku hiljaa pennut saavat enemmän ja enemmän seuraa ja turvaa toisistaan ja äiti siirtyy hipi hiljaa takavasemmalle. Suunnitelmissa oli myös päästä ulkoilemaan pentujen kanssa, mutta valitettavasti tämä Suomen kostea ja kolea kesä viivästytti suunnitelmia vielä toistaiseksi.

Kotimatkalla kuljetuslaatikosta kuului jo ajoittain pientä protestointia, vaikka matka kaikkinensa sujui jälleen mallikkaasti. Kotona pennut pääsivät muuttamaan olohuoneeseen, jossa ne saavat paitsi aiempaa enemmän tilaa, myös mahdollisuuksia tutustua ja tottua kodin elämään entistä monipuolisemmin.
Se "virallinen" pentulaatikko, jossa automatkan jäljiltä vielä kuljetuslaatikko
Pentujen passikuvat ja punnitukset jäivät pyykkirumban takia alkuviikkoon. Ensi viikolla luvassa on myös runsaasti vieraita, joista osasta tulee pennuille varmasti myöhemmässä vaiheessa varsin tuttuja. :)