maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pennut 2 viikkoa

Pennut ovat nyt kaksi viikkoa vanhoja ja aika tuntuu kuluvan kuin siivillä! Toisella viikolla kaikilla aukesivat silmät, ensin Pandalla ja viimeisenä Tuplalla. Pentulaatikossa myös kävellä horjutaan, sekä useampi pentu on jo kiivennyt laatikon (joka oikeasti on pehmeä keinonahkainen koiransänky) reunan yli. Vaihdoimme pennut eilen korkeampireunaiseen koirapetiin, jonka matalan sisääntulon torppasin lasten patjalla (joka kauniisti näkyy kuvien taustalla…huoh). Mieheni viritteli viime viikolla olohuoneeseen myös "virallisen" pentuaitauksen, jonne pennut siirtynevät lähipäivinä. 

Sadepäiviä on toisella viikolla riittänyt. Silloin meillä otetaan rennosti.


Toisella viikolla leikkailin kaikkien pentujen kynsiä ensi kertaa ja se onnistui parhaiten pentujen nukkuessa. Käytössäni on marsuille ja kaneille tarkoitetut kynsisakset, mutta homma hoituisi hienosti myös ihmisten kynsileikkurilla. Itse olen vaan tottunut  leikkaamaan kynsiä noilla eläinten saksilla, niin tuntuu että ihmisten leikkuri on liian voimakas ja vie vahingossa vaikka varpaan mukanaan. En saanut yksittäisen pennun kaikkia kynsiä leikattua kerralla, vaan jaoin homman useampaan päivään ja leikkasin vain niin kauan, kun pentu oli unessa/levollinen. Heti jos pentu muuttui levottomaksi, annoin sen olla. Uskon, että näin pennut tottuvat pikkuhiljaa hyvin käsittelyyn.

Painot ovat nousseet kaikilla upeasti ja pennut eivät enää mahdu siihen kippoon, jossa niitä ensimmäisellä viikolla punnitsin. Kaksiviikkoispainot olivat seuraavat (syntymäpaino suluissa):

Läikkä 634g (205g)
Musti 619g (220g)
Möhkö 719g (244g)
Hertta 595g (185g)
Panda 606g ( 212g)
Tupla 720g (244g)

Soni on kyllä kovilla ja tuntuu, että se söisi koko ajan, jos saisi itse päättää. Tällä hetkellä sen pääravintona on Purina Pro Planin penturuoka, jonka lisäksi se saa pennuille tarkoitettua VOM-raakaruokaa ja lisäksi tietysti kaikkea herkullista kotikeittiöstä. Ensi viikolla pennut aloittavat kiinteän ruoan maistelun, jolloin Sonikin alkaa päästä hiukan helpommalla.

Kaksiviikkoiskuvia otettiin kolmeen otteeseen, koska niistä tuntuu olevan mahdotonta saada hyviä, tarkkoja tai kuvaavia. Tässä tänään otetut "yhden käden" otokset, juuri sellaisena kuin ne sattuivat kameralle tallentumaan. Yritän saada paremmat kasvokuvat tämän viikon aikana.

Läikkä söpöliini

Musti, joka tuli ensimmäisenä ulos pentulaatikosta

Möhkö, rentoheikki

Hertta, joka ei tällä kertaa tykännyt kuvaamisesta lainkaan

Panda, ensimmäinen tarkkasilmäinen
Tupla, jonka väritys on jännittävä ruskeaan taittuva musta
Tällä kolmannella viikolla meille saapuvat ensimmäiset pennunkatsojat lähipiiristämme. Tässä vaiheessa ei vielä pentua kenellekään valita, vaan enemmän tunnustellaan mikä pennuista tuntuisi omimmalta. Koska osa haluaa harrastaa koiransa kanssa ja toiset haluavat enimmäkseen kotikoiran on tärkeää myös odottaa, että pennuista näkee sekä purennat ja kivekset, rakenteen kun ne liikkuvat, että hiukan enemmän kunkin omaa luonnetta. Pentujen luovutushan on viikolla 34, joten kaikki perheet ehtivät varmasti tapaamaan pentuset ja kertomaan lisää omista toiveistaan ja tuntemuksistaan ja kukin pentu löytää lopulta itselleen täydellisen kodin.